Необходими им са само 6 гласа  Групата на Величие в

...
Необходими им са само 6 гласа  Групата на Величие в
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС ще разчита за кабинет на отцепници от Величие и БСП

Необходими им са единствено 6 гласа 

Групата на " Величие " в 50-ото Народно заседание съвсем несъмнено ще се разцепи. В събота, идеологът на политическата сензация Ивелин Михайлов разгласи от с. Неофит Рилски, където провежда " Средновековен събор ", че 5-6 депутати може да бъдат изключени от групата, тъй като дали своят вот с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Той загатна, че в петък имало скандал в парламентарната група и част от националните избраници дали да се разбере, че няма да съблюдават партийна дисциплинираност, а ще поддържат оферти, които считат за положителни.

Днес вестник Труд написа, че в групата най-вероятно ще се разпадне, само че 10 от 13-те народни представители щели да останат правилни на Ивелин Михайлов, а другите да образуват група към полк. Николай Марков. Те, дружно с Калоян Методиев и още няколко отцепници от други обединения щели да поддържат кабинета на малцинството на ГЕРБ-СДС, твърди изданието.

Дали това ще се случи - ще стане ясно още в сряда, когато стартират парламентарните съвещания. Тогава ще се гласоподава правилникът за работа на 50-ото Народно заседание и разпределението на комисиите. 

На ГЕРБ-СДС са нужни 6 гласа при цялостен кворум в Народното събрание за държавно управление на малцинството. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР